Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Nordsjællands Radikale Venstre

Politikernes troværdighed

Så er der igen udgivet en troværdighedsanalyse af forskellige grupper. Igen viser den, at politikere – både byrådsmedlemmer og folketingsmedlemmer -  scorer lavt.


Dette er efter min erfaring ikke retfærdigt. Gruppen af politikere er stærkt undervurderet. De gør et stort arbejde og bruger mange af døgnets timer på arbejdet. De gør det ud fra et stort engagement for deres sag. Det uanset om de kommer fra det ene eller det andet parti.


Som aktiv i Radikale Venstre – det parti jeg nu mener, repræsenterer mine holdninger bedst – oplever jeg personer, der gør en ualmindelig stor indsats for vores demokrati og for vort samfund.


Ja, der er politikere fra både  ”mit” parti og naturligvis i særdeles andre partier, jeg er uenig med. Men derfra til at underkende, at de gør en stor indsats for netop deres holdninger, og til at de utroværdige, er der et langt skridt.


Er en politiker utroværdig, fordi man indgår et kompromis med andre? Nej! Er vedkommende utroværdig, fordi hun kæmper for sin sag og påpeger fejl og mangler hos de partier, hvis holdning hun ikke er enig i? Nej! Er en politiker utroværdig, fordi han ændrer holdning i en sag? Nej! Det sker vel, at både du og jeg også lader os overbevise af fakta og gennem drøftelser om, at vi har taget fejl.


Naturligvis skal politikeren kæmpe for det, hun/han står for og er gået til valg på. Men retten til at blive klogere eller at finde kompromisser, er vel også deres. Det danske samfund er siden 1849 netop skabt ved hjælp af kompromisser. Vi har ikke brug for en eller anden stærk person til at fortælles os, hvordan vi skal leve.


Mon ikke årsagen til at politikeren ligger lavt, er at alt, alt for mange ikke har en kontakt til dem. De ser, hører og læser journalister og ikke mindst de såkaldte kommentatorers udlægning af politikernes ord og handlinger og gør sig kloge på andres ord. Her kan pressen og radio/tv med fordel være med til at ændre forholdene – og så ville de måske selv nå højere op på troværdighedsskalaen.


Jeg selv sidder ofte med et smil og endda til tider et stort grin over pressens udlægning af politikernes ord og ageren.


Leif Rasmussen

Formand